nuffnang ads

Selasa, 29 Mac 2011

Makeup Siti Aishah ...again...


Saya suka bila salah seorang loyal customer saya ni call untuk di makeup kan...si dentist yang manis dan manja ni sgt sopan dan lemah lembut. So bila dia panggil saya memang tak keberatan ke rumahnya di damansara tu. Aishah ni kali pertama minta saya makeup ialah pada hai graduationnya... dimana saya datang seawal 5 pagi ke rumah dia. Sebab graduation dia start pkl 8 pagi. cabaran kat Aishah untuk makeup dia ialah ..matanya. pheww!! tp saya berjaya mengatasinya... saya cakap saya berjaya sbb Aishah sangat berpuas hati dan pada saya itu dah cukup bg saya...iaitu kepuasan pelanggan. so dari kali pertama makeup dia, menjadi kali kedua dan ketiga dan seteusnya ....terimakasih Aishah ye sebab sentiasa menghargai akak dan percaya akak untuk mengindahkan wajah Aishah yang mmg dh comel tu.... Ok la..semua layan je gambar2 si peminat setia Yuna ni kt bawah ye...
siti aishah after makeup


Aishah comel wpun b4 makeup


Wani makeup for Tunku Khursiah college gathering

Alkisah nk di jadikan cerita..customer saya yang ni, Wani namanya..blogging cari makeup artist. Alhamdullillah dh rezeki saya agaknya..dia pun pilih la saya utk me'makeup' wajahnya. sehari or 2 ari lepas makeup..dia sms saya..sms dia berbunyi, "akak kenal Nana ke?"... saya jawab..kenal la.(Nana pernah jadi model dan talent untuk agensi saya. Nana jugak pernah dpt job dari saya utk iklan bas ekpress Coach utk tayangan di spore). Wani reply sms sy lagi..katanya ' kak, Nana tu girlfriend abg saya!" Tersenyum saya bila baca sms dari Wani tu..iyelah...kecik betul dunia ni...sbb saya dh kenal abang Wani seawal tahun 2010..pusing2 kt situ jugak...heheh..

wani b4 makeup




omel nk menyibuk gak



Ahad, 27 Mac 2011

Alise Ismail tukar style

Kali ni makeup Alise style lain..tetiba saya teingin nk makeup Alise ni style orang lama2....tp gmbr2 kurang memuaskan sbb saya x bawa kamera..hanya guna kamera dari phone...layan je la gmbr2 ni. kalau nk tengok makeup2 dia yang terdahulu...klik link ni...





Mem Kira bertunang...yeay! yeay!

Nama dia over kan..Mem lagi...heheh...Nama dia Maya sebenarnya...baik orangnya dan yang penting...!!Maya ..ko utang akak nasi ambeng tau...meleleh air liur ni malam2 mengingatkan nya....!!! hehehe...mesti kelam kabut Maya kalau dia baca ni nk buatkan akak nasi ambeng. Sebenarnya semasa hari pertunangan Maya, keluarga Maya masak nasi ambeng untuk jamu tetamu. Maya ni ada keturunan dari singapore...tu yang terkeluar nasi ambeng tu..Saya tak sempat nk menjamah nasi ambeng Maya sbb lepas makeup Maya, saya bergegas ke sunway lagoon..ada family day ofis husband..
Layan je la gambar2 di hari pertunangan Maya. sebahagian gambar saya ambil dari koleksi Maya.

Maya b4 makeup


almost siap

ramainya assistant AnnaSha

to the left to the left....heheh..gmbr senget kepala sbb Maya tgh senget kepala kena iron rambut dia.

Maya dh ready

ada citer veil dia nih...Maya budak bijak sbb dia iron veil ..errr pernh ke orang iron veil? so kerana kebijakannya, maka veil itu pun terbakor...tp x mengapa..AnnaSha dh kautim. (tiba2 jadi tukang jahit kan..heheh)

dengan sanak saudara...
 Maya akak doakan semoga berkekalan ke jinjang pelamin.... amin.

Rabu, 16 Mac 2011

Punjabi Wedding- Nizasha Bibi dan Idham Wardi 11/3 dan 12/3

Pada 11/3 dan 12/3 lalu, saya berpeluang untuk makeup Punjabi bride for the second time. Diaorg ni keturunan punjabi di malaysia. First saya mekap pengantin keturunan punjabi ialah untuk pengantin Zamin dan Jehan. Kat sini..yg girls semua cantik2 belaka..hidung terletak mancung2...mata bundar menawan..lawa2 lah. yang lelaki ramai jugak yg hensem...tp x ramai plak yg tinggi2.. mmmm...x sukah! anyway pernikahan dan persandingan Niza berjalan dgn lancar dan amat meriah...layan la gambar2 di bawah ni...


Niza b4 makeup
Niza after her makeup for Nikah
                                                                                

natural makeup for nikah looks pure and soft..

Niza on her reception day

whispering..... (hubby at her side)

Jeling2...

Add caption

ni upacara renjis but they all makan manisan yang di letakkan di atas lap pengantin. kaum keluarga yg nk merestui pengantin akan letak ambil manisan di atas riba pengantin dan suapkan ke mulut pengantin.

banyaknya manisannnnnn....

selepas di restui oleh ahli kelaurga..pengantin kena berjoget dgn lagu2 bhangra dan hindustan yg rancak...happening betul!

happynyaaaa


selepas menari..pengantin kena tukar baju sebelum lagu yg dimainkan habis. kelam kabut saya di buatnya! mana nk tukar eyeshadow pengantin lagi< nk tukarkan baju, nk touch up pengantin laki lagi...phewwww!!! stress jugak lah!

tradisi tukar baju ni ialah tradisi pengantin perempuan bersiap sedia utk balik ke rumah pengantin lelaki meninggalkan keluarganya...suasana agak suram x sama seperti semasa mereka menari2 tadi...

Niza ready nk ikut suami balik ke rumah

smile ...bye bye home..I'm following my dearie hubby now.
Begitula sedikit sebanyak tradisi pengantin keturunan punjabi..sgt meriah dan penuh adat. kalau ada tersalah silap penulisan saya ni...harap maaf dan minta di perbetulkan...


Khamis, 10 Mac 2011

Sapa kata ada gmbr bogel kt blog ni?????

Pandai2 je ada orang ni duk sibuk2 kata ada gmbr bogel dlm blog saya ni....huuuh! Sapa tu..??? wpun sebenarnya orang tu berkata benar...hehehhe. Mmg ada...tetapi atas sebab2 sensitiviti rakyat malaysia..maka ada setengah gmbr tu dh sudah di crop..Iyer lah..blog ni bukan 18sx ye..blog saya ni untuk tontonan umum....errr.. kt mana eh gmbr2 bogel tu???  cepat je kan..korang cari la sendiri dalam blog ni. Dh terlanjur citer pasal bogel ni..adakah anda sedar..setegh2 dari kita x sedar sebenarnya..diaorg tu 'bogel' jugak... contoh..tgk gmbr2 kt bawah nih..


aiyohh!!

errrr

baik tak yah ....
epal!

tersinsing tinggi sgt....

camno???

tali bra itam...kok ye pun kannnn....

so tepuk kepala tya sedara mara ye... 

Rabu, 9 Mac 2011

kawan saya nak gi dinner....

Saya sangat pemalas kalau ada makeup dinner untuk 'menynap' gmbar. Ini kerana (awas bahasa ..) kalau makeup dinner selalu dalam keadaan yg rushing. havoc dan chaos..rushing kerana,
1.selalunya makeup dinner ni ramaii.. sbb customer nk dptkan rate murah iaitu RM80 utk 3 person and above.
2.rushing sbb start makeup lambat tp makeup ramai customer.
3.makeup ramai2..cakap pun byk..haha..faktor2 yg boleh melambatkan proses makeup
4.salunya makeup kt hotel..lampu hotel sgt x best...lampu kuning ..so kalau amik gmbr sgt hampeh.

itulah antara sebab2 saya sangat jarang snap gmbr makeup dinner...wpun makeup untuk dinner saya agak rancak sehingga Omel (my only doter) bising...asyik mekaaaaaapppp je mummy ni...dan wpun skg sy dh temui cara utk makeup pantas..tp still malas nk snap gmbr. Tapi kali ni sy sempat snap gmbr sorg kawan saya ni sbb dia dtg ke rmh sy utk mekap ..dia nk gi dinner kt Marriot Hotel putrajaya. Skin dia agak gelap dan bermasalah di bahagian mata..saya cuba atasi sebaik mungkin dgn masa yg agak singkat. Biasalah..sampai pukul 6 lebih, pot pet pot pet dulu baru start makeup..nk kena ada kt Marriot by 7.30..abis camno. nk pakai baju lagi..huhu. my secret of fast makeup?? heheh rahsia youuu.... nak tau mai blaja dgn I...

my dear friend mida, clean face
after makeup at my mini makeup studio
close up
saja nk post gmbr ni sbb omel nk menyibuk..dia pakai sepender jew..heheh

Selasa, 8 Mac 2011

Wajah2 Alise Ismail @ Lida....

Kali ni saya pamerkan hasil makeup2 saya dari loyal customer saya, Alise Ismail @ Lida. seorang artis baru tetapi lama..eh camna tu?? baru tapi lama?? Sebenarnya Alise ni dh lama dalam bidang entertainment.. tp cuma sekarang dia mula bergiat aktif kembali. Dlm tahun 90an dia banyak kali menghiasi cover magazine ..antaranya Majalah Jelita. Dia adalah artis yang sangat tidak berkira mengenai payment makeup dan sgt tidak cerewet. Sy senang bekerja dgnnya.
Layan lah gmbr2 makeup dgn tema dan sentuhan yg berbeza dari saya AnnaSha


Makeup natural dengan expensive pink eyeshadow from mac dan pink from Shue Uemura.
 
very minimal fake eyelashes wearing..



heavy makeup for tv appeareance
turqoise eyeshadow
double layered of fake eyelashes
hya bulu mata atas sahaja
earth eyeshadow colour, fake eyelashes atas dan bawah. kat atas double layered eyelashes
for radio muzik fm appearence..imej yg agak strong dan vibrant.
soft dan lembut..bulu mata atas double layered dan bulu mata bawah
untuk tv appearance
AnnaSha menyibuk..nak jugaaakkkkkkkk

sekian..hehehe