nuffnang ads

Jumaat, 31 Disember 2010

Makeup Shuhada at Kota Damansara for her BBGS reunion 25/12/2010


Salam semua bloggers and my followers...kali ni mekap Annasha sgt dahsyat dan hebat..menguji betul saya sebagai MUA. Sepanjang sessi makeup ni berlangsung..saya menangis..betul! Saya menangis..first time in my life makeup orang kena torture dengan customer ni yang bernama Shuhada. Dahsyat kan shuhada ni..giler arrrr...adushhh..sampai hati kau shuhada tak pernah2 aku kena torture mcm ni tau...waaaaaa...nyampah tengok kau..huhu...hehehe...Shuhadaaa..jangan marah arrr...sebenarnya saya menangis sebab ketawa banyak sangat...sampai keluar2 air mata ku ini...sampai kan tersalah buat eye shadow dia..saya dh risau..camna nk betulkan eyeliner dan eyeshadow dia yg tersenget dan tertebal...huhuh...betul kan pun x jadi2 seperti yg sy nak...Shuhada kata.."meh i tgk"  Saya dh berdebar2 risau giler..ye la..orang byar kita mahal, sekali eyeshadow n eye liner dia cacat ..camna?! sekali dia tgk kt cermin..'ok je i tgk..i suka suka...ok dh ni".. saya menarik nafas lega..ni ko punya pasal jugak la shuhada..sapa suh citer yg bukan2...nasib baik ko suka...Shuhada ni sempoi giler! best! Saya tya skeeeetttt je..sekali dia buka citer ..tu diaa...citer apa?..rahsia kot..tapi yang penting petang tu dari ketawa kepada cerita sedih..diikuti cerita seram..citer hantu mak limah ...kira bole buat cerpen cerita pendek laa..tapi yang penting I enjoy with u. Ooo ni ada komen dr my hubby..fyi cik puan shuhada...hehhehe
"beza muka dia tadi masa mula2 tgk dgn skg..nmpk lagi muda...cantik la"
you nak tau i jawab apa kt my hubby?
sambil cubit peha dia kuat2 " dh jgn tengok lama2!"

wah panjang entri kali ni...anyway terimakasih kepada yg sudi layan citer di atas..so skg layan la kawan baru AnnaSha..Shuhada b4 and after makeup..


*BBGS -Bukit Bintang Girls School

Jumaat, 24 Disember 2010

Makeup dinner for Zaira 23/12/2010

Pada hari yang sama selepas makeup di utusan malaysia.. saya makeup dinner untuk zaira..penuntut kolej...alamak lupa kolej apa...tp yg pasti dia penuntut architecture.. fuyooo..


Zaira b4 makeup

zaira after makeup






Makeup : AnnaSha
Tudung style : Zaira
Photo : AnnaSha

Mekap Elfira di Utusan Malaysia 23/12/2010

Hari ni AnnaSha pegi mekap kt Utusan Malaysia lagi... Mekap Elfira..one of my talents utk citra wanita di pancaindera...kali ni pergi sana..punya la ramai orang..ramai artis2 sampai x cukup bilik mekap...Annasha cari2 dapat la satu bilik dgn sorg mekap artis nama Eva..dia tgh mekap budak Af tu.. sapa ke nama dia..zizi ke..ye la kot. so layan je la gmbr2 Fira b4 n after ni...kitaorg x sempat nk bergambar dgn artis2...semua masing2 bz. Nubhan ada, pelakon lelaki yg hensem tu pun ada..(kes lupa nama), artis pompuan ...(lupa nama gak)..eh ramai la..dh mcm karnival artis tadi kt utusan. bila di tanya kt wartawan ni apesal ramai sgt artis ari ni...jawapn yg di beri sgt kelakar..." sebab ari ni je artis2 tu kebetulannya semua free" aikkk cam janji2 plak kan diaorg nih? heheh kebetulan............

Fira b4 makeup

Fira atfter makeup, kt hallway sementara menunggu giliran nk masuk studio...

 posing la lagi...

jenuh dh tunggu...posing patung je laaa....

Makeup : AnnaSha
Hairdo: AnnaSha
Photo: AnnaSha

Rabu, 15 Disember 2010

Makeup pengantin Anis yg manis 11/12 dan 12/12/2010

Makeup untuk pengantin yang manis bernama Anis...untuk Anis ni AnnaSha try pakai produk Jerneh dari Sheila Majid..Anis suka ..katanya kulit rasa lembut je...dan bila bermekap kulit x cepat 'penat'...hehhe tak caya cuba la nanti! ni produk tu...kalau sesiapa nk mencuba sila hubungi AnnaSha di 0162387282 atau email pun bole beautifulbyannasha@hotmail.com. mula -mula tu sy suruh anis cuci muka dia dgn cleanser Jerneh...yg ni
pastu pakai moisturiser ni...


ni wajah anis sebelum makeup tetapi selepas pakai Moisturiser Jerneh

 Anis dh ready nk gi nikah


mana la photographer ni tak sampai2....

dgn cik abe...

 ini dh ready utk bersanding pulak....




Mekap pengantin Lynn di Butik Edina Collection 05/12/2010

Pengantin ni nama dia Lynn...dia sangat susah nak senyum...janganla pembaca salah faham pulak ye..apesal la muka dia mcm orang kena kawin paksa je kan...tidak dia tidak di paksa malah rela lagi youu...cinta mencintai..dia baik dan tak banyak karenah...suami dia sayang betul kat dia... ok la layan la gmbr2 lyn ni...

Lynn b4 makeup

Lyn and hubby- susah sungguh nk suh dia senyum




pakai eye shadow kaler green humid ngan green limited edition from mac campur nylon ngan expensive pink...

Tunang Sara di Bangi 10/12/2010

Kali ni sy mekap kan Sara di Bangi...
baik sgt dia niiiiii...x banyak karenah...bila sy tya.. "Sara nk mekap mcmana?"
dia jawab..."mekap cantik kak"...huhu...apola budak ni..pastu bila pakai bulu mata...dia x leh nk buka mata..katanya.."kak berat dan redup je la kak"
heheheh...sara sara sara...

Sara b4 makeup

 
Sara after makeup..sambil gigih membuka matanya...heheh

Selasa, 14 Disember 2010

Mekap Tunang Nadia di Kajang 20/11/2010

Nadia half way makeup...terlupa nk amik gmbr b4 makeup

Nadia after makeup

Annasha nka interprem gak sebelah Nadia...heheh

Mekap Nadia di kajang ... Banyak betul makanan yang mak dia bekalkan suh Annasha bawa balik...bestnya pertunangan Nadia ni ialah..dia bertunang dgn orang depan rumah dia je...kalau berbisik dr rumah nadia ni..bole dgr kt rumah tunang dia...heheheh itulah gambarnannya betapa dekatnya rumah tunang dia tu...x abis 10 langkah dh smpai...best kan..senang x yah nak tertunggu2 dah sampai ke belum pihak lelaki. Apa pun tahniah nadia dan terimakasih atas makanan yg banyak tu...sedap plak tuu...yummy!

Isnin, 13 Disember 2010

Winner of Pencarian WBA 2010 by AnnaSha in Pancaindera

Tasya Biubiu in media, Mingguan Malaysia, after announced as the winner in AnnaSha event, Congrats to Tasya Biubiu. Event ni di sponsor oleh Gfrendz.com, Adhadimohd.com dan Chantikdotcom. thank you so much... antara juri seleberiti yang hadir ialah Tiar Zainal MUA Malaysia, Elle Rahman MUA Malaysia, Rina Salleh (pemenang gadis melayu tv9 musim ke3) dan Wan Huzairil Malaysian Fashion Designer. Event ini mendapat sentuhan tunjuk ajar catwalk dari well known catwalk choreographer  Ery Mohammad. Sepanjang majlis kecil ini berjalan, fotografer-fotorgrafer handalan telah membantu mengabadikan foto2 yang indah2, iaitu Napie Mokhsin, Adhadi Mohd, Roy Zakaria, Syed Tahir, Ashikin Abdullah, Andika Farhan Ratna Jamil dan Raymie Jay. Tidak lupa bantuan yg sgt di hargai drpda Wan Zuraidi dan Imran Hamid.
Dengan Tasya di tempat pertama, Nadya Rahim mengikut dengan dekat di tempat kedua di ikuti dengan Suhada Zulkifli di temapt ketiga


Nadya Rahim

Suhada Zulkifli

Selasa, 7 Disember 2010

Mekap Ina untuk acara sukan tahunan Maybank

Kali ini, AnnaSha mendapat tugasan menyolek Ina dari Kedah...Kedah?? jauhnya datang ke KL semata2 nk mekap!...heheh jgn terpanik..Ina datang ke Bangi untuk menghadiri acara sukan tahunan Maybank. Ina mengambil bahagian dalam acara badminton. Tp dia memanggil AnnaSha mekap bukan utk dia main badminton..aje le gile kan..nk main badminton bermekap bagai...AnnaSha mekap dia sbb dia kena pegang sepanduk mewakili Maybank negeri Kedah.. Gud Luck ye Ina..dan majulah sukan untuk negara! layan la gambar2 ni...
ps: gamabr ni di ambil menggunakan camera phone sbb annasha lupa nk bawa kamera..harap maaf sekiranya gambr tidak memuaskan.


 Ina B4 makeup

 After makeup

with full outfit

Jumaat, 26 November 2010

Makeup for Deejay Era - Feeya Iskandar

Bergmabr bersama Feeya Iskandar selepas selesai mekap dia..turut serta adik feeya dan my lovely daughter..she is my PA. heheh










the pictures tells all...Feeya ni mmg fun n happy go lucky... despite on controversy yg melanda diri dia..dia buat deeeeeeekkkkk jeee...semoga dia terus maju dan maju dan kekalkan sifatnya yg riang peramah dan merendah diri...
All photo was taken by the talented young photographer Umar Ruslan.. http://www.facebook.com/pages/I-Love-Photography/392076212672?ref=ts&v=wall