nuffnang ads

Khamis, 21 Februari 2013

Persandingan Norbaiti

Selepas saya mekapkan Sarah Yasmin untuk pernikahannya... saya berlenggang lenggok pula pergi mekap untuk Betty yang comel ni bersanding. Nape saya berlenggang lenggok pulak ni.. orang nak cepat u olls.. nak sanding ni. Mana tak sy relax je... sbb tempat mekap sarah dan betty di satu tempat! Mereka berdua neither related nor knowing each other. Mereka berdua ni menginap di intekma resort... sbb tu sy bole mekapkan mereka pada jarak masa yg dekat. Alhamdullillah rezeki saya dan Betty sbb betty ni last minute call untuk mekap.  Okey betty yg comel ... semoga perkahwinan kamooo kekal hingga ke akhir hayat... amin.

Selasa, 19 Februari 2013

Sarah Yasmin Nikah..26 Jan 2013

Mekapkan Sarah Yasmin ni memang sangat mencabar... eeeeee geram betul dengan dia ni... rasa nak cubit-cubit pipi dia tu...hihihi.. hi sarah yang best.. saya geram dengan dia ni sebab... during mekap dia memang tak boleh duduk diam. Badan suka gerak-gerak sana sini toleh sana toleh sini...sepanjang mekap dan yg paling best dia tak bole berhenti bercakap sepanjang mekap.(sbnrnya dia nervous tu nk jd isteri orang...akak paham sarah). Dia suka tanya banyak soalan dan suka cerita dan buat lawak dia yg kadang2 kelakar kadang2 tak kelakar tapi hakak gelak je lah... ambil hati... hihi. Soalan sarah semua best dan saya jawab dengan rela hati. Dia tak tanya pun saya jawab... ha mcm mana tu? Paling suka ialah inai di tapak tangannya.. bila saya puji inai nya yang shantik tu dia leh jawab cam ni... " ini untuk berdoa mcm ni kak... saya bole tengok inai saya ni masa baca doa..." hahah... kann budak ni...pes taim saya tgk inai di tapak tangan..cantik plak tu... she is so much fun... rasa tak puas mekap dia hari itu..
Sarah Yasmin... semoga perkahwinan anda di berkati dan bahagia hingga ke akhir hayat kamoo..amin.

Rabu, 13 Februari 2013

Dr Hazwani bertunang

Kali ni saya mekap doktor pulop... (cara tulis kali ni tu...cam semlm je gi mekap... padahal bln jan mekap si doktor manis ni...) . Hazwani ni mix malay n chinese... sgt comel n manis. Makeup dia untuk majlis pertunangannya..simple tapi meriah.. rasanyaa Hazwani ni sgt dedicated kat job dia lah.. sbb during mekap pun pakai baju yg ada tulisan hospital bla bla bla... baju keja ke Wani... hihih... actually seluar bkn baju.. sori.. seluar biru iteww...hihi. Mata Wani agak sepet .. ikut belah ayah dia yg chinese.. so saya kena lebihkan sket pembayang mata (eyeshadow lah eye shadooowww..) dan senget ke atas sedikit buku mata pelesu iteww supaya mata tampak besar sedikit... sekian...

Khamis, 7 Februari 2013

Pernikahan dan persandingan Diyana Khairil

Hi semua... lama sungguh blog saya ni menyepi.. sibuk lah.. tak tau apa yang disibukkan tapi laptop di rumah ni hanya mampu dijeling saja. Nak pegang memang tak sempat. Bak kata orang dekat tapi jauh... Hari ni ada masa seciput ni cepat2 taip dan upload gmbr ... Kenapa saya perlu buat semua ni ye? Sibuk2 nk cerita dan upload gmbr hasil mekap saya? bukannya lawa bebenor mcm Ayang Kamell makeup pun ... (ini soalan dari mulut lahariah kawan2 baik saya... hahahah). Kadang-kadang husband pun kata.. tak perlu lah nk upload nk cerita selalu kt blog.. bg tgk gambar-gambr lama udah lah... kalau tak update blog bukannya tak ada orang call kan? ... itu husband saya punya pendapat. OK ini pendpat saya..
Saya perlu update dan upload gmbr2 sebab ini adalah marketing saya untuk mengenalkan hasil makeup saya. Kalau lah saya ni sefamous Nurul Syukor, Kak Sai, Razlan Bahari or Ayang Kamell.. tak yah update n tayang2 gambar pun.. orang dari ceruk rantau mana pun pasti mencari diaorg ni.. kan kan kan... kita yang baru ni kena lah usaha lebih sikit. betul kan kawan2...
Ok dah kita cerita pasal pengantin yang cantik fizikal dan rohaninya... positif je orangnya. Majlisnya pada 18 Jan lepas.  Dia buat tema Garden Wedding. Cantik sangat hiasan garden wedding tu... tapi tak dapat nk capture gambar2 sbb segan ... hahha.
Layan la gambar2 Diyana si cantik manis ni...
ni gmbr utk majlis nikah... saya suka sangat baju nikah Diyana.. ala2 Ratu Greek ... ok..  Tak sempat suh dia posing berdiri menayangkan baju Greek ni... Giler cantik baju dia.. Baju ni kira baju tercantik sekali dalam banyak2 pengantin yang saya mekap! Baju Syomir Izwa pun kalah ye...hihi...(kejap... ke baju ni syomir yang design ??? hahah luperrr)


Diyana nak makeup yang natural dan rileks je...

ni masa mekap untuk bersanding.. tengah-tengah mekap sekali ada sedara dia nk bergambar.. kita pun snap sekali dan terus upload kt instagram masa tu... hihii (dlm instagram xde watermark... )

Sebenarnya masa mekap sanding ni saya ader bagi effect bronze sket kt muka dia... tak tau lah Diyana perasan ke tak.. sbb kulit diam cam cantik kalau bronze2 camni.. ala2 JLO gitu. Tapi dia cuma puji cantik je.. so ok lah.. x payah bising2.. hihih. (sori Diyana.. a bit of experiment kt ur face)


tolong ignore background ye... pemabantu pengantin tak sempat nk kemas masa ni...
Untuk Diyana dan suami.. semoga perkahwinan anda berdua di rahmati Allah dan hidup bahagia aman damai hingga ke akhir hayat.. amin...