nuffnang ads

Jumaat, 26 November 2010

Makeup for Deejay Era - Feeya Iskandar

Bergmabr bersama Feeya Iskandar selepas selesai mekap dia..turut serta adik feeya dan my lovely daughter..she is my PA. heheh










the pictures tells all...Feeya ni mmg fun n happy go lucky... despite on controversy yg melanda diri dia..dia buat deeeeeeekkkkk jeee...semoga dia terus maju dan maju dan kekalkan sifatnya yg riang peramah dan merendah diri...
All photo was taken by the talented young photographer Umar Ruslan.. http://www.facebook.com/pages/I-Love-Photography/392076212672?ref=ts&v=wall

Sabtu, 13 November 2010

Makeup for Cheff Marina

 Here is Cheff Marian b4 makeup.. she request me to makeup her for her cookbook with Alaf 21..

After makeup

Khamis, 11 November 2010

Pertandingan Akhir Pencarian Wajah Beautiful by Annasha 2010

Pertandingan Akhir Pencarian Wajah Beautiful by Annasha 2010
Tema : Cantiknya Gadis Malaya
Tarikh : 4hb Disember 2010 (Jam 9am - 3pm)
Tempat : Rumah Melayu Taman Bukit Jalil

Pencarian WBA 2010 adalah satu aktiviti yang dirangka oleh AnnaSha yang mana Objektif utamanya adalah untuk memperkenalkan Beautiful by AnnaSha (BA) yang merangkumi perkhidmatan Makeup Artis, Talent Management dan Event Organiser. Sebagai antara pelopor dalam menganjurkan acara kerjasama oleh MUA,Talent dan Photog, BA juga ingin berkongsi d...an memberikan pendedahan serta kesempatan merapatkan silaturahim diantara rakan Makeup Artis (MUA), Model dan Fotografer yang mana sentiasa berkait rapat antara satu sama lain. Pertandingan peringkat akhir ini mendapat kerjasama yang menggalakkan dari Adhadimohd.com, Cantikdotcom dan GFrendz.com yang merupakan penaja utama yang mensasarkan 2 komuniti dalam laman sosial Facebook – Beauty Tips Network dan Parentz Chat mengenai kecantikan dan gaya hidup sihat.

Acara:
1) Pertandingan pencarian WBA 2010.
Pertandingan ini telah bermula pada Julai 2010 yang lalu. Penyertaan seramai 70 orang menerusi laman sesawang facebook telah melalui beberapa saringan sehingga sampai ke peringkat akhir. Antaranya undian ‘LIKE’ untuk 20 tempat teratas dan diikuti undian dari juri terpilih untuk 10 tempat teratas. 10 peserta ini akan berentap merebut gelaran WBA2010 berdasarkan penilaian juri professional sebanyak 80% dan juri awam 20% pada 4hb disember nanti. Antara kriteria yang di nilai adalah kecantikan, personaliti dan keyakinan diri. Hadiah-hadiah menarik yang berjumlah RM3000 menanti para peserta .

2) Pertandingan Mekap Terbaik
20 makeup artis akan bertanding merias wajah 20 peserta WBA2010 termasuk 10 peserta akhir pada 4hb disember 2010 nanti. Selepas melalui penilaian dari juri professional 3 mekap terbaik dan menepati tema akan memenangi hadiah yang disediakan berjumlah RM2000

3) Pertandingan Potret Fotografi
Para fotografer yang berminat akan bertanding untuk merakam gambar 10 peserta akhir WBA 2010 pada 28hb November dlm bentuk potret dan akan dinilai oleh juri professional. Pemenang bagi kategori ini akan di umumkan semasa event pada 4hb disember nanti untuk memenangi hadiah-hadiah yang berjumlah RM2500.


Yuran Penyertaan
1) Bagi kategori makeup artist adalah RM50. Penyertaan adalah terhad kepada 20 orang makeup artis
2) Bagi kategori Fotografi adalah RM50. Penyertaan adalah terhad kepada 50 orang fotografer.
3) Kepada sesiapa yang berminat utk hadir sama menyaksikan event ini berlangsung anda di alu-alukan untuk datang dan memeriahkan event ini. Bayaran sebanyak RM20 di kenakan. Terhad kepada 50 orang sahaja.

Setiap pengunjung berpeluang untuk terlibat sama dalam pemilihan WBA2010 melalui sistem undian yang merangkumi 20%. Anda juga akan menerima door gift dari pihak BA dan Gfrendz.com. Beberapa aktiviti juga sedang dirancang untuk para pengunjung semasa pertandingan makeup itu berlangsung. Makan minum di sediakan.

Mari meriahkan event dari Beautiful by Annasha yang julung2 kali di adakan dan we have fun there!!

Pembayaran hendaklah di lakukan sebelum 27hb November 2010. Pembayaran boleh di lakukan ke akaun Maybank 114150423797 atas nama Nor Shahana Sakir. Sila include email address beautifulbyannasha@hotmail.com jika pembayaran di lakukan melalui bank transfer.
Jika pembayaran di lakukan melalui atm machine atau bank kaunter, sila notify saya melalui sms dan simpan resit sebagai bukti.

Sekiranya ada pihak2 lain yg ingin terlibat sama sebagai penaja bersama sila hubungi pihak kami dengan segera.

Sebarang pertanyaan sila kemukakan kepada
Annasha/ Encik Wan Zuraidi
Pengasas Beautiful by Annasha
016-2387282
email ke – beautifulbyannasha@hotmail.com
Atau Inbox FB di Annasha / Wan Zuraidi Wan Ismail

http://www.annashahana.blogspot.com/

http://www.facebook.com/event.php?eid=131350573549048&index=1#!/pages/Beautiful-by-AnnaSha/119869464714857

http://twitter.com/#!/Beautiful_AnnaS

Rabu, 10 November 2010

Makeup for Dollie Dablin the Model


Mekap nikah dan sanding Farhana


Kali ni AnnaSha makeup nikah dan sanding utk Farhana di Jenaris. Majlis Farhana berlangsung dalam suasana meriah. Tahniah Farhana.
Wajah Farhana sebelum di mekap...Farhana nikah selepas Maghrib jadi AnnaSha start mekap dia se awal pkl 4 ptg ..sbb AnnaSha dah janji dgn Hubby nk balik b4 maghrib..nasib baik Farhana faham.

Wajah Farhan selepas makeup utk Majlis nikah. AnnaSha rasa ralat sangat sebb x dpt tunggu untuk merakamkan Farhana dengan persalinan pernikahannya yg bertema Arab berpurdah..


Farhana di singgahsana pelamin mengaminkan doa

 Farhana di samping Aca, rakan baiknya dan juga instant asisstant utk Annasha... thank you Aca..you're very helpfull



Farhana yang manis...

Rabu, 3 November 2010

Makeup tutorial utk remaja

Salam to all bloggers...Kali ni Annasha nak share makeup cara AnnaSha.. cara mekap AnnaSha mungkin berbeza dr makeup artis di luar sana yg lebih hebat dan otai. Makeup tu kan very subjektif, we have our own interpration..and this is my way on doing makeup. Makeup tutorial ni adalah untuk remaja yang sukakan penampilan menarik tp jgn over do it..nanti nmpk tua dari usia. Untuk menjayakan tutorial ni, Annasha mendapatkan bantuan dari Tasya yang memang remaja berusia 22 tahun juga bantuan dari rakan photographer yang talented Roy Zakaria untuk menghasilkan gambar jelas dan terang sangat saya hargai.

Clean face




Face after applying foundation and powder

Annasha using a foundation from Shu Uemura. Foundation ni feel light and give a good coverage. Kemudian apply loose powder for crease free dan makeup tahan lama. gunakan powder puff dan tekap2 rata di wajah. Annasha gunakan loose powder dari Dior.




Langkah seterusnya, sapukan light eyeshadow di brow bone/ bawah hujung kening dan di pangkal mata..AnnaSha gunakan very light pink eyeshadow dari Shu Uemura




after sapu di brow bone, sapukan eyeshadow di kelopak mata. AnnaSha memilih expensive pink eye shadow dari MAC. Pilihan warna utk remaja biarlah yg lembut supaya mekap tidak nmpk keterlaluan tetapi enhance penampilan.


Jgn lupa rias kening si remaja agar nampak kemas.



Blusher jangan lupa..Annasha guna kan Melba dari MAC..warnanya orangy pink. sapukan dari cheek bone ke pangkal telinga.


Pakaikan mascara utk meyerlahkan mata. AnnaSha gunakan mascara dari Maybeline..Volume express waterproof mascara.

Akhir sekali..serlahkan bibir dgn lipstik warna lembut. AnnaSha guna lipstick dari Shu Uemura - BR 710


Selesai.. First look
nmpk natural, bersih dan kemas

Cuba kita tambahkan eyeliner di matanya...

2nd look
the eyes look more sharp..less natural.


Come play with the colour kt eyeliner bawah mata tu...Kita letak colour2 terang utk mode funky dan ceria. AnnaSha guna eyesahdow colour biru dan pink from MAC


Siap....3rd look..
Selamat mencuba.

Isnin, 1 November 2010

Makeup Fauzana



Alamak....saya terlupa nk letak gambar pengantin Fauzana ni...(camna leh tertinggal huhuh). Cerita majlis Fauzana menarik sgt... First..awal pagi tu semasa sy bersiap, sy sudahpun mengenakan blouse bewarna merah hati..pastu rasa x best plak so sy tukar baju kaler purple..sekali bila sampai di rumah dia...waahhhh sedondon dgn tuan rumah, dgn pelamin, dgn perhiasan dan tema pengantin..PURPLE!...gmbr Fauzana tak byk sbb kamera salah setting so gmbr blur! pastu selepas makeup sanding tak sempat nk snap sbb kena bergegas siapkan pengantin lelaki..ada lagi citer...Seluar pengantin laki hilang!!! adoihh berpeluh nk cari...lebih kurang 20 minnit..someone jupe seluar tu kt tgh jalan...bila dh pakai seluar..samping pulak terbalik...ini makeup artis punya keja la..panik nk cepat.....nasib baik perasan...huiihhhh macam2...
Fauzana b4 makeup
Fauzana after makeup

Makeup Pengantin Syahidatun Nabiha (Bee)

Kali ni saya makeup Syahidatun Nabiha (Bee)...rasanya makeup kali ni paling fun and rasa seperti dh kenal semua org di rumah Bee ni. Mak Ayah dia sangat peramah....rasa mcm tak malu2 langsung saya bila berada dengan diaorg ni. Kenduri kawin ni sgt besar..bayangkan khemah kenduri sgt panjang mcm pasar malam...(tak tipu!). Dan semua tempat duduk penuh sepanjang masa..orang asyik dtg dan pergi..yang tak pergi2 pun ramai gak..hehehe. Makanan sangat sedap rasa nk tambah tapi kena la malu sket kan...Pada hari tu AnnaSha jadi glamer sekejap sbb deejay dia (Deejay zainey) yg bersuara spt deejay radio buat announcement mak andam of the day...hahah kelakar lah...tp it was fun that day... Thanks Bee n family n frens...Azlina tu yg temankan akak makan...
to Bee semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.


Bee b4 mkeup


Makeupkan Bee


Bee with her nikah makeup


Ready .....




Bee with makeup sanding...











ini pengapit Bee...hensem kan??