nuffnang ads

Rabu, 27 Mei 2015

Great Eastern Colour My Heart Run

Last weekend was the busiest and most tired weekend. Haa kau ckp omputeh. Hari jumaat, selepas my adam levine aka encik somi balik kerja kami bertolak ke Penang. Anak sedara Adam Levine nk bertunang. Majlis hari sabtu pagi.. So lepas majlis ada pulak plan adik beradik Adam Levine ni nak ke rumah kakak dia yang kt sg petani. So feeling2 la beberapa kereta besor naik feri. Keta I je tak beso..
Pukul 4 ptg baru bergerak dr sg petani balik ke kl. on the way balik tu menyinggah pulak ke rawang.. Sudahnya sampai rmh dlm pukul 10 malam. Esok pepagi nak bangun pkl 5 nak bersiap pulak untuk larian great eastern colourful run tu. 
Ni sampai kt dataran merdeka pukul 6.50 pg. Park keta kt CM. pukul 6.30 dh sampai CM , gi breakfast dulu. Semangat tu .. Baju pun elok lagi putih mulus dan gebu.

Semangat betul Omel dah pakai mask ngan cermin mata..belum start pun lagi acara.

Selpie dulu sebelum start

Flag off dgn letupan kaler kaler tu.. Start lariii ... Tapi tengok kiri kanan depan belakang.. Semua jalaaan jeww.

Adam Levine ngan Omel dah kena percikkan warna. 

Tuh starting line... 

On d way jumpa mascot comot ni

Kami pun dh start comot.

Jalan menuju ke taman tasik.. 

Semua baju dh comot2.. Ramai lah manusia. Ada yg lari2 anak.. Kami jalan je sbb Adam Levine sakit pinggang. Last year buat slip disc operation so dia x leh nak lasak sgt.
Selpie lagi.. Tgk pompuan pakai tudung ngan skirt comel tu. benonya nk amik gambar dia.. Next time kita pun nak pakai camtu lah... Kikiki


Yg ni macam dh masuk dlm besen warna

This one suddenly become fav spot utk selfie . Sanggup neh tunggu giliran nak bergambr kt cermin bulat ni


Lari lari lari... Semua happy je. Tak kira bangsa dan agama. We smile and greet to each other. I lah terlebih peramah

Pompuan ni dah tak payah pegi salon kaler rambut warna biru.


First stop.. Dapat air mineral.. 

Yg ni second dust station. Station kaler biru. Yg first station kaler merah

Dh mcm perang...

Tu suasana dalam station dust colour. Nampak tak Adam Levine I tu gigih nak meng'grab' dust kaler and baling kt kita.. Benci taw... 

Gigih auntie auntie kat belakang tu 

Dah mcm main cat cat 


Sekumpulan gadis bertutu. Tingin gak la nk bertutu.. Kikikiki


Sepanjang jalan ada adik2 manis ni tunggu tepi jalan. Kot2 ada tercedera or pengsan semasa larian.. Mereka akan bantu lah. Sempat kau posing kan .. Sporting!


Rasa-rasa kalau baling colour dust kat polis ni kena saman tak?



Kesian anak aku... Dh roper aper dah


Yeay!!! Next stop milo!!!!!


Haus ea nak?? Milo favourite Omel .. Sekali hadap abis..
Lepas stop kt milo ni ramai pesert salah jalan. Jauh gak sesatnya tu...Mana la org yang jaga jalan neh.. ?? Nasib baik ramai yang suara jenis loud speaker jerit kuat-kuat 'WRONG WAY!!!'.


Kesian keta merc ni jadi mangsa.... kikiki. Sapa lah pedajal ni.

Ni duaorg budak cina ni mmg gila depa pi kaut colour dust dalam baju .. Tu yg berbonjot tu colour dust la tu. nakal dan gila-gila diaorg ni. Dah tak rupa orang dah penuh satu badan berkaler. Tu nmpk tangan dia dh ready nak baling colour dust kat kita.. Nasib baik i pantas mengelak.. Kikiki. Sporting diaorg ni semua pakat nk amik gmbr diaorg. Tp lepas tu kena baling dgn dust colour  la jawabnya...


Haa dh mcm gerai buah.. Banyak giler pisang. Ni after garisan penamat.. Dpt pisang sorg satu.. Hihihi


Yeay kami berjaya!!!


Penat weh!! Tayang medal !!

Kasut Adam Levine ngan Omel comot cemuih... Kasut i olls je masih bersih dan suci...

Warna warni rambut Omel..


Jumpa sorg lagi akak bertutu.. Sporting dia sudi bergmbr dgn kita.



Pengsan!!


The Medal

So itulah weekend yg penat dan fun. Walaupun berjalan sahaja tp byk gak peluh. Aktiviti yg perlu family sertai.. Sihat dan bonding time. Untuk larian ni depa bagi baju, cermin mata, mask dan mcm2 lah dlm goodie bag tu. 
Selepas event tu kami terus balik rmh mandi dan sental badan sesungguhnya. Terus pengsan 3 beranak sampai petang. Lunch pun tidak. Effectnya dari larian ini selain happy dan fun.. Sakit kaki 2 3 ari .. 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan