nuffnang ads

Selasa, 19 April 2011

Makeup for 40s - tema - Pergi kenduri Kawen

Kali ni makeup saya untuk orang yang berumur 40an. Dia antara sahabat yg agak rapat di zaman muda2 dulu.. kami ligat dgn aktiviti motor besar..tp bukan ligat membawa..ligat membonceng kt belakang suami masing2..(time tu dh suami ye..bukan boifren). Ok la..layan je la gmbr2 di bawah ini ye.


Kwn ni nama Zida. utk skin dia ni ..ada jeragat..normal utk wanita berusia 40an
sy sapukan lebih foundation di bahaggian jeragat beliau. Untuk Zida ni saya guna kan foundation Supra FS38. dibahagian bawah mata saya tak sapu foundation..sy sapu concealer untuk mengurangkan eyebag. kemudian saya sapukan loose powder dari Bobbi Brown. di bawah matanya saya sapukan powder dari Bobbi Brown juga. kemudain saya neutralkan pula dgn prep prime dr MAC

Saya riaskan kening nya dgn eyebrow pencil dari MAC - spike

eyeshadow sy gunakan warna2 dari koleksi MAC, Urban Decay dan Miss Rose. Utk mata Zida..sy tidak mengesyorkan penyapuan ala smokey.. kerana dia ada kelopak mata yg cantik untuk di tonjolkan,

selesai bhgn mata dgn eyeliner dan bulu mata.

Zida dh siap..Blusher sy gunakan campuran dr Brand MAC dan Bobbi Brown

Lipstick campuran kaler dr MAC





2 ulasan:

  1. Ana. Thanks menuukarkan wajah zida menjadi cun, zida nak anA tlg by foundation dan bedak yg sesuai utk i. Ada member yg minat dgn make up next week dia contact hang. Nanti bg tau harga 2 barang tu. C u later

    BalasPadam
  2. Ok Zida..no prob...nanti la aku calling2..

    BalasPadam