nuffnang ads

Rabu, 9 Februari 2011

My cooking Friends

jMy entry this time is about my cooking friends...what?  yes , i do have other friends beside makeup friend. Takkan la asyik geng makeup jee.. kan. anyway geng2 makeup sbnrnya geng paling baru in my life..it's started pada tahun 2008..my cooking friends ni seawal sekolah menengah sehingga yg terbaru pada 2010... let me start with my oldest friend first. Nama dia Nor A'ini Hasan atau nick name dia Ijan.. ni muka dia yg terkini..Ijan is one of my good friends from school time and until now. She is sweet lady and have an amazing voice.. masa sekolah dulu pernah bertanding nyanyian lagu asli dgn noraniza idris tp ijan kalah...bwh satu mata je..kalau tak ijan skg artis fofular..xpe la ijan..rejeki nya lain..hehehe
Ijan Driving nk gi antar kek..tp dia driving pandang belakang...heheh terror!

ni gmbr kami sewaktu zaman sekolah dulu..ahli PBSM tau.. ijan yg bertanda arrow tu..sweet kann dia masa ni.. AnnaSha pun ada ..tp segan nk tunjuk yg mana..sendiri teka la ye...heheh. Ijan skg tinggal di JB dan menjalankan bisnes dr rumah iaitu membuat cake, cupcake, kek lapis..mcm2 la.. sy pun ada order dr dia ..suka order-order heheh. tp hasil air tangannnya mmg x menghampakan. Malah ada kek2 buatannya yg di hantar sampai ke kl melalui pos. Kalau ada sesapa nk order dr dia leh email kt ani_ijan@yahoo.com .. or can visit her blog..tp x bape update sbb dia agak busy dgn tempahan.. kt bwh ni beberapa creations dr Ijan..



Now my second cooking friend.. Nama dia Nor Lailee Abu Hasan..Dia ni saya jumpa seawal tahun 2002 kot..x ingat dah. Kami sama stewardess.. jumpa sewaktu membuat penerbangan Haji ke jeddah..from there we become good friends..of course ada up and down in our relationship but we still friends until now. maybe true friends are like that..
wajah terbaru Lailee..dia baru je mengenakan hijab..alhamdullillah..

ni gmbr kami bersama sewaktu melakukan penerbangan Haji dgn Air Asia..sewaktu ni masing2 belum pun bertudung..tetapi sbb flight ni flight haji so semua crew di wajibkan bertudung.
Dgn Lailee ni pun saya ada gak order2 suka2 cupcakes dia..bg kt jiran lah, bg kt adik ipar..and ada jugak sy order for my daugther birthday pada 2008 kot..cupcake dia pun sedap. Dia dedicated to her passion ni sbb rasanya she's tired of flying kot..mana tau satu hari nanti dia berhenti  flying kan...

ini antara collection hasil kerja tangan Lailee. Kepada yang berminat nk tempah sekitar klang valley ni boleh la order melalui email mygalleyartwork@gmail.com. More pics and story in her blog
My Galley Artwork... try la ..belum cuba belum tahu...

My next friends is Marina Mustafa..she is a great cheff and talented. Nak tau camna we met?? heheh follow this link.... AnnaSha on TV3... situ la mula perkenalan kami. I missed all my friends from the show..Faizah, Kak Nazura, Bakhtiar, Lilian, Zack...semua laa...mesti ada tanya..AnnaSha menang ke?? jawapannya..ialah kak Marina dapat no 3. So kalau kak Marina yg terer ni dpt no 3..korang fikir sendiri la where is my place in the competition tu...heheh.
wajah terkini kak marina dgn hasil solekan AnnaSha..tu pegang hp tu bukan aksyen2 posing tau..mmg customer dia call...ala2 sibuk. Gambr ni di ambil sewaktu kak marina diinterview oleh Alaf 21. Nak buat buku lagi kot??
ni gmbr bersama kami..x yah arrow2 la nk tunjuk ..very clear dan nyata which is which kan...err nape AnnaSha pakai cermin mata tu..huhu..masa ni sakit mata daaa...


Ini adalah antara hasil air tangan seorg cheff yang amazing! marvelous..apa lagi..hebat.. she is good. she cooked with her heart and full of love. Food dia sedaaaaaappppppp!! Especially the mexican food she made last year during our (from the tv show) gathering. My dear followers and bloggers also can catch her on tv at TV astro Awani once a while..or go to MPH..and there she is ..doing her fav things..cooking. Cooking at MPH? betul...any question or you wanna order something or just wanna see what she'll do to drool you everyday u can visit her fan page Cooking with Marina Mustafa


Sekian my story about my 3 cooking friends..Ada je kawan2 lain..tp kali ni dpt idea nk story about them. kwn2 lain jgn kecik hati ye..i love u guys..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan