nuffnang ads

Khamis, 27 Januari 2011

Pramugari Pencen Terlampau??

Hi bloggers semua,
Annasha nk share pengalaman bekerja yang paling indah dan terhebat pernah saya alami. Pada saya..that is the best job ever.. Kalau tidak kerana kesayangan dan permata hati saya Omel mungkin saya masih berterbangan di angkasa. Bersarapan pagi di Dubai, makan tengahari di New York dan merasai kesibukan Times Squares NY. Ataupun masih berpakaian kebaya ketat biru sambil menghidang juadah untuk penumpang atau melayan bangla2 mewah (sbb depa naik kapal terbang..mewah la tu) yang memakai cermin mata gelap dengan tanda harga yang belum dibuang...heheh. Dan sesungguhnya saya merindui hotel2 bertaraf beberapa bintang dgn kegebuan tilam dan bantal di dalam bilik 'suhu mengantuk'. (fav hotel..Dubai..) . Juga rindu akan asap2 yg berkepul keluar dari mulut bila bersuara di waktu musim sejuk..kaki yang ditenggelami  salji memutih gebu di pergunungan alps zurich...Tidak lupa mencuci mata melihat para sahabat yang sama bekerja di awan biru, rata2 hensem dan jelita..pilot jgn lupa..hotzzz..(kalau yg hotzz la..ada juga yg pecah rumah , dh la perangai pun pecah pinggan ..aduhai)...kenangan ni semua menggamit saya dgn kuatnya lebih2 lagi bila saya terbaca blog hafiz joe bombe ni. Just to share with all of u something yang saya pinjam dari Hafiz Joe Bombe ni.. enjoy :)

YOU KNOW YOU'RE A FLIGHT ATTENDANT IF...


1. You can eat a 4 course meal standing at the kitchen counter.

2. You search for a button to flush the toilet

3. You look for the "crew line" at the grocery store

4. You can pack for a 2 week trip in 1 roll-aboard

5. All of your pens have different hotel names on them

6. You NEVER unpack

7. You can recognize pilots by the backs of their heads-but not by their faces

8. You can tell from 70 yards away if a piece of luggage will fit in the overhead bin

9. You care about the local news in a city three states away

10. You can speak thank you in more than 5 languages

11. You know at least 25 uses for air sickness bags-none of which pertain to vomit

12 you understand and actually use the 24-hour clock

13. You own 2 sets of uniforms: fat and thin

14. You are not actually aware of the day (if its mon,tues etc..)

15. You get excited every last week of the month because rosters will be out

16. Your wallet is filled up with different currencies

17. You stand at the front door and politely say "Buh-bye, thanks, have a nice day" when someone leaves your home

18. You can make a sentence using all of the following phrases:

"At this time, " "For your safety, " "Feel free, " and "As a reminder"

19. You actually understand the sense of using a dual time watch.

20. You stop and inspect every fire extinguisher you pass, just to make sure the "gauge is in the green"

21. Your thighs are covered in bruises from armrests and elbows

22. You wake up and have to look at the hotel stationery to figure out where you are

23. You refer to cities by their airport codes

24. Every time the doorbell rings you look at the ceiling.

25. You actually understand every item on this list

Nice one kan...



 kt bawah ni gmbr2 pramugari pencen yang TERLAMPAU RINDU...dgn life aviationnya..(esh korang kan mesti ingat gmbr2 terlampau apa kan...)

AnnaSha kt cockpit. sebelum pilot dtg kita bantai gambar dulu

kt hotel di Manchester..musim sejuk masa ni..cakap pun asap kepul2 keluar dr mulut...jakun sat..

di akhir2 karier sebagai stewardess tukar airline pulak..


sempat sambar Brad pit bergambar...heheh

 simbol cinta agung - Taj Mahal

Itu peluk2 tu dh tawen tauuu....di kaki pergunungan Alps

x kan x tau kot...


ni pun dh tawenn....

Terimakasih kepada Hafiz Joe Bombe kerana saya pinjam gmbr galley dan entry dia yg bertajuk
YOU KNOW YOU'RE A FLIGHT ATTENDANT IF...




6 ulasan:

  1. ada yang tak kawen lagi tak?

    - sekian..mushpop...

    wahahahaha

    BalasPadam
  2. Wakakaka...mmg fakta2 tu benar belaka..hanya orang yang kerja sebagai Cabin Crew (atau Awak Kapal dlm Bahasa Indonesia) yang faham fakta2 tu....

    BalasPadam
  3. anis: bessttt.. x tipu..mmg best rasa nk muda je...
    Lailee: kan kan kan.....
    Mushpop: ada ramai yg x tawen lagi..tp x kenal..wahahaha

    BalasPadam
  4. mushpop: salah jawab... semua gmabr2 di atas xde yg belum tawen semua masa sy dh tawen...kecuali gmbr first tu..anak dara lg you. :P

    BalasPadam