nuffnang ads

Jumaat, 29 Oktober 2010

Makeup at Utusan Malaysia for finalist Citra Wanita

sempat posing semasa makeup di bilik makeup Utusan Malaysia.

tenyeh2 kt mata tu...

sementara duk alter her baju..sempat dia posing depan cermin


Finalist yang AnnaSha makeupkan...Hilany




Hilany pakai set barang kemas dari Tomei...




Mekap Hilany - Foundation using sculpt n30 from MAC, loose powder dermacos, fix powder nc25 MAC, eyeshadow mix of colour nylon, blue, purple n bronze (lupa code colour) frm MAC, Blusher mix of Melba and Love Rock frm MAC, lipstick Angel frm MAC and lipgloss frm Shu Uemura. the eyebrow i put girl boy mascara for eyebrow frm MAC. for her eyes ..i put fake eye lashes atas bawah.




Fasha Sandha pun adaa....





Finalist with Azhar from Nor Arfa Batik..sponsoring the outfit

Makeup Nazyra the bridesmaid






sori..no pics b4 makeup ..sbb Annasha ni mmg habit dia suka terlupa amik gmbr sebelum....maafkan kamiiiii....

Selasa, 19 Oktober 2010

Geisha Photoshoot: makeup by Annasha


from Ashikin Abdullah lense's


Gambar ni dari lens the talented Roy Zakaria

This photoshoot took place at taman botani. Photographer semuanya hebat2 belaka.. Model is a talented Evon Tan


Annasha sedang merapikan Evon..(mind my tudung..i'm in hurry ..no xcuse actually right...?)



This is Evon with the Geisha makeup.. this is from my camera. Mind her hair...



Evon in action


from the lense of Ashikin Abdullah...


From the lense of talented photographer lady - Ashikin Abdullah

Makeup wedding for Jihan and Zameen

This is my special bride...becos she is the only bride who book me for 3 events (actually husband dia la yg booked...) first is nikah, sanding n malam , i called it, joget2...heheh. Sadly i dun have pic masa makeup dia utk nikah... x sempat. sbb i hv to makeup her at 5 am..and at 6.30am i hv to finished it n solat dulu. pastu she pulak rushing to the wilayah mosque utk nikah..huuhuhu..so these only pics yg i ada..itupun salah satunya ehsan dr photographer...
Jihan sangat simple orangnya but she is detailed..for three events ..dia tak pakai any fake eyelashes.!!!!


Jihan B4 makeup


jihan with beloved hubby..ready to bersanding

Jihan on the night of "joget2"

Selasa, 12 Oktober 2010

Makeup Myra bertunang

Customer kali ni agak unik kerana pakaian yang dikenakannya di hari pertunangan itu adalah milik ibunya yang telah di pakai 25 tahun yang dulu dan sekarang di turunkan kepada myra. woow! hebat kan..mother's wedding dress giteww...Puan Nora ibu Myra mmg teliti orangnya sbb pakaian pengantinnya itu masih terjaga rapi sperti baru...untung Myra..
Dalam untung tak untung nya..Myra telah di buli dgn gigihnya oleh Annasha..hehe sian dia. Annasha telah memaksa myra supaya tidak pakai conditioner rambut beberapa hari sebelum hari pertunangannnya sbb rambut dia sgt baby hair halus dan licin...dan rambut dia x lebat..so agak sukar utk buat bun. ibu myra insist nk pakai bun pelesu..tp annasha insist tak mau gak sbb cam tak real , kan...heheh akhirnya berjaya jugak bun tu di buat tanpa bun pelesu dgn bantuan myra yg sanggup berkorban tidak pakai conditioner. Thanks Myra.


Myra B4 makeup


Myra selepas makeup.. di atas pelamin pertunangan...



Myra happy sambil terkenangkan si dia yg jauh nun di sana..

makeup Lily bersanding

Pengantin kali ni sangat berani kerana dia mengenakan busana merah terang di gambungkan dengan warna hitam.. dan hasilnya mmg menarik dan terserlah. cuma annasha tak sempat nk amik gmbr byk2...sori...ini aje yang ada


Lily sebelum di rias..ngantuk muka dia sbb kepenatan semalaman memastikan hari bersejarahnya berjalan lancar...


Lily selepas di rias...



tak sempat nk amik gmbr bersama suami lily sbb annasha kena bergegas ke tempat lain pulak...





Khamis, 7 Oktober 2010

Makeup Dinner - Sabrina


sabrina b4 makeup...




sabrina selepas makeup...ready nk gi dinner









aiks..... cik abang dia ni amik gmbr senget daaaa....








ini gmbr without camera flash...



ini la gmbr cik abang dia yg amik gmbr senget td...dia nk jugak interfrem...hehhe




gmbr ni without camera flash



Isnin, 4 Oktober 2010

Makeup pengantin Mimi


Mimi b4 makeup


mimi selepas makeup utk nikah..



mimi after makeup untuk sanding





suami mimi...ehem..tingginya bang....




Makeup at Utusan Malaysia


Kelly


Jia



Ain..berbaju hijau..yg baju pink tu my doter..dia pun sibuk nk bergambar..thanks to Utusan photographer yg sudi bg anak i menyelit.









Chinese Bridal - Trial Makeup


Ini Ann..a sweet girl from Penang..her brother called me to do trial makeup for her wedding..
the aim is to make her eyes bigger...phewww...challenge for me...


this Ann after the trial makeup...


so apa kata pembaca blogger sekelian...sy berjaya ke membesarkan matanya? hehehe