nuffnang ads

Selasa, 9 Julai 2013

Pernikahan dan persandingan Nozie - Paka Trengganu

K.. sambung lagi meng upload gmbr2 pengantin ... kali ni mekap untuk Nozie Elliana dari Paka Trengganu. Nozie yang best dan periang ni Engineer di syarikat myk kt paka tu.. lupa lah company apa... Majlis dia berlangsung masa cuti sekolah bulan 5 ari tu... hihi... lamoooooo ku perap ceritanya.. tak sempat nk berblogging... So sesiapa yang nk tengok up to date pics bole lah follow saya di Instagram - Anna_Sha. Kat Instag selalunya memang terus published mekap di situ. Takde nk edit2 and raw from the camera phone... dan tak guna camera 360 pun ... (tetiba...hihi)
So pada 25 may tu selepas abis mekapkan pengantin di Bangi... saya bergegas ke KLIA untuk catch flight pukul 2. Teknologi sekarang sangat membantu... saya tak perlu pun nk ke kaunter untuk check in dan print ticket. Silly me .. dh lama tak naik plane so cam jakun sket bila dpt tahu tak perlukan ticket pun untuk boarding... best kan!!! Saya cuma perlukan bar code ni je.. cam gmbr kt bawah ni..


tunjuk je barcode ni dari handphone kt security dan masa boarding... senang u olls....

So dipendekkan citernya.. saya puns selamat sampai ke destinasi... oopps lupa nk bgtau... Nozie nikah malam selepas isyak.. so ok lah banyak masa lagi.. leh lepak2 kt hotel...(Terimakasih Nozie kerana menyediakan hotel yang lazat untuk akak stay... )
Bila akhirnya dapat jumpa nozie face to face... wahhh baiknya budak ni... cakap banyak pulak tu... hihihi. Rasa happy dan hilang penat bila dapat customer cam gini. So start lah operasi mekap2... Tapi bila dah siap mekap... tunggu tok kadi tak sampai2 .... pkl 10 baru tok kadi sampai... tok kadi pun busy ye nak nikahkan orang sana sini,.. wanted sangat tok kadi.. sama busy cam kita.. tau. 

ni style bergambar favourite Nozie... mesti ada peace...... this is before makeup.
ni nasib baik dia pegang bunga... kalo idak...... memang peace yo je jari dia tu...
  


suka moment ni bila ibu mertua menyarungkan cincin....touching.

ni keesokkan harinya... abis mekap terus peace yo...  nak tau dia dapat dari mana????  scroll bawah sekali yee








haaa tu... rupanya laki dia pun suka peace yo!!.. 


 Terimakasih sangat kepada pengantin Nozie Elliana dan suami... layanan sangat baik dan akak pun perut kenyang senang hati... hihih. Semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat kamoo berdua.. amin.


Salam Ramadhan 2013/1434hijrah



be happy in ramadhan month... 
semoga kita semua mendapat berkah di bulan yang mulia ini.. amin
p/s : jaga mata jaga telinga jaga mulut bila berkata2..dan juga jaga jarijemari bila menaip di fb atau blog.

Salmah oh Salmah...

Tetiba teringin nak share peristiwa di tempat mekap... lama dah berlaku tapi baru sekarang nk share....
[ Satu hari di tempat mekap di Mines Hotel....
  " Salmah! Salmah!"
  Nama tu di panggil bertalu-talu... saya masih tekun mekap... " Salmah!.. Salmah!" pangiil lagi... eeee   irritated la orang bernama Salmah ni... panggil tak berjawab... saya berhenti jap memandang org yang duk salmah salmah lagi tadi.. senyum dan sambung keja lagi... orang tu panggil lagi nama Salmah.... adoiii Salmah ni pekak ke apa jawab lah makcik tu panggil!
 "Mak ... mak panggil siapa?" si anak bertanya... si anak tu customer saya lah... waktu tu sy mekapkan adik customer.
"tu mak panggil yang mekap adik kau tu ler..." mak customer menjawab.. dlm hati saya.... laaaa makcik panggil saya ke... tp nama saya bukan salmah... dalam hati jeee... sambil tekun mekap(buat2 tekun tp sbnrnya mendengar perbualan 2 beranak tu).
" mak ! nama kakak ni bukan salmah lah... nama dia AnnaSha" terang si anak..
"tasha! tasha!" sambung si mak memanggil saya.. hahahaha... walaupun salah saya jawab juga.... sekian..
gmbr dibawah hya hiasan....]