nuffnang ads

Isnin, 17 Jun 2013

Pernikahan dan persandingan Zati. (23 Mei dan 24 Mei)

Pada 23 Mei lepas, pengantin bernama Zati ni telah melangsungkan majlis pernikahannya di ISTAC... Majlis nikah di adakan pada malam khamis.
Pengantin yang lemah lembut ni tinggi orangnya.. baik dan peramah.
dan keesokkan harinya dia bersanding di Putrajaya di Dewan Puspanita pula. Wish you happiness till jannah. amin..







Khamis, 13 Jun 2013

Nadia Sanding


Eila Bertunang - Kajang

Eila ni ceria sangat orangnya... best makeup kan dia... walaupun kulit dia mengalami alahan yang sgt teruk sebab exam final katanya... tapi dia relax je .. ketawa2 je. Stress exam bole kena jerawat...sian dia, Masa dia kata wajah dia kena jerawat teruk saya anggap jerawat2 biasa je... maklum lah perempuan kan suka exagerate selalunya.. termasuk saya lah.. tak gemuk kata gemuk, tak hitam kata hitam.. dh lawa kata tak lawa.. perempuan mmg mcm tu... hihihi. So bila Eila keluh kesah di what's app pasal kulit muka dia.. sy just assured dia insyaAllah bole.. dan saya yakin saya bole buat. Maka nyaaaa bila tiba harinya saya bersemuka dgn dia.. saya agak terkejut sbb ini bukan jerawat biasa ni... kesian Eila... huhuh. So saya cuba sebaik mungkin lah cuba menutup cela di wajah... Okay Eila... nanti masa nak kawen make sure jangan stress.. duk bercuti kat pulau seminggu sebelum kawen utk elakkan stress.. tau... hihih. jangan marahhhh...





Lena nikah dan sanding -

Si Gadis manis sorang ni namanya Lena. Masa nikah dia mekap di Pullman Putrajaya... aduiiii lemah lutut kalau dengar Pullman Putrajaya ni..seksa nak mencari bilik!!!!..
Lena menikah pada 4/5 di Masjid Besi dan sanding pada 5/5 di Dewan Sri Siantan... haaaaaa hari apa tuuuuuu??? pilihanraya ye ... time pilihanraya  tu terkena plak time dia buat majlis. Sentap pengantin.... huhu. nak tukar tak bole dah... kad dh edar, dewan dh tempah.. tok kadi dah cop... ada tak ada pasrah je lah... beberapa hari sebelum majlisnya... Lena dh suarakan kebimbangan tentang election di hari persandingannya... risau dia... siap tanya kat saya mengundi di mana.. Saya yakin kan dia yang janji saya untuk mekap dia saya tunaikan dulu.. abis mekapkan dia baru saya balik kg mengundi. Tu dia aihhh.. semangat nak mengundi tu.. walaupun pagi mekap... petang abis mekap gigih balik muar nak mengundi. Stgh jam sblm tmpt mengundi tutup saya sampai... phewww. pastu balik rmh mak .. terlepek kepenatan!!!
Lena ni mesra dan peramah. dan paling penting dia tau apa yang dia nak bila bermekap... "muka kecik ye kak ana... muka kecik..." hihihihih. Maka nya... ku shading pipi, tepi dahi dan rahang mu itu bg effect mengecil... katanya. Janji Lena suka.... akak pun suka dik.. tq so much sudi panggil akak mekap. Wish u happy forever till jannah with ur dear hubby... muacchh!!!







Ili Iliyana Bertunang - Bangi

Ili yang manis dan lembut ni bertunang pada bulan 4 lepas...  family dia best dan sangat peramah.. Ili ni pemalu jugak... bila nak bergambar dia malu2.. hihi .. Semoga pertunangan kamooo berkekalan hingga ke jinjang pelamin.. amin.






Rabu, 12 Jun 2013

Wana Sanding.. Bangi

Saya sangat sure nama pengantin ni Wana... huhu. Sebab lama sangat simpan sampai lupa which is which .. nama pengantin pun x ingat. Jika pengantin or kawan2 pengantin terbaca dan nama dia salah.. sila alertkan saya... tq
seingat saya wana ni tinggi orangnya dan lemah lembut. Persandingan dia diadakan di GMI Bangi. Wana ni saya terlupa nak snap pic dia before makeup. Leka berbual dengan dia...Wish u berbahagia selalu dan jaga mother in law tu baik2 ye.... (i remember this bride told me abt her mother in law... tp bole tak berapa ingat nama pengantin ni.. huhu)












Nisha Melis bertunang

Hai lah lamanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak update blog.. kekangan waktu dan penyakit 'M' yang melanda menyebabkan blog ni terbiar jee... huhuhu. Ni ada masa sket ni saya akan cuba upload sebanyak mungkin gmbr2 yang terperuk dalam simpanan. Kali ni saya mulakan dengan Nisha bertunang. Nisha orang kajang,... dulu kakak dia, Nadia (link disini dan sini )yang menggunakan khidmat saya.. dari bertunanag hinggalah berkahwin. Skg Nisha pulak..Tq korang still percayakan akak... anyway food kt majlis diaorg ni tak pernah me'fail'kan selera saya.. terbaek!!! kdg tu bkn sebab nk mekap sangat diaorg tapi nk makan... hihi.. mak diaorg masak sedap!!! (doa dlm hati minta2 sy dipanggil lagi utk mekap adik bongsu pulak... dpt makan makanan sedap!! nyum2!!)... hihi






Zahra Al Bajrai

no story no words... just pictures..

Model : Zahra Al Bajrai
Photograph by Adhadi Mohd
Makeup by me .. AnnaSha