nuffnang ads

Khamis, 29 November 2012

Zana Nikah dan Sanding - Ampang

 
Zana di malam pernikahan - Gambar courtesy dari pengantin.. tq Zana
Zana di malam berinai bersama suami.

 
 


Pengantin bernama Zana yang sopan ni ialah returned customer saya. Setahun lepas dia menggunakan khidmat saya untuk bertunang, dan Alhamdullilah pertunangannya berakhir ke jinjang pelamin, dia masih prcayakan saya untuk meriasnya dia hari perkahwinannya. TQ Zana.
Saya tak de koleksi gambr sewaktu majlis pertunangannya setahun lalu sbb.. clumsy me ni dh terdelete gmbr2 dia (not only her pics.. customer2 lain pun.. huhuh).
Untuk pernikahannya tak banyak gambar yg dapat saya snap sbb (clumsy mistake lagi.. huhu) saya bawa kamera, tp takde bateri.. hahah . clap3x. Bravo! So sy snap dgn camera hp je..

Zana sblm makeup.. sporting berposing...

Zana on her solemn night... Pic courtesy from her.. TQ Zana.. muacchhhhh

another pic from Zana..cantik kan bunga tuuuu.. super loike!

Zana selepas makeup untuk majlis pernikahannya.

Zana request nak makeup mata kaler purple ngan pink...lama tak buat combination kaler tu...



 
Tahniah Zana.. semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat kamoooooo..... amin.

Rabu, 28 November 2012

Miya Zainal Nikah dan Bersanding - Putrajaya

Attitude dan personaliti seseorang memang boleh dilihat melalui pergaulan rakan-rakan dan didikan ibu bapa.. betul tak? Pengantin yang seorang ni polite dan sangat bertimbang rasa dan tidak selfish. Saya kenal dia melalui seorang rakan makeup bernama Darzian yang tak dapat nak makeupkan Miya so dia recommend saya kepada Miya, si pengantin gojes ni. Rakan-rakan Darzian kebetulannya adalah kenalan saya, termasuk pengantin yg the best ever tu, Masyitah.. sila lihat entry dia ni.. so mereka ni mmg nice people to be around with. Tq korang yang sudi menjadi kenalan akak yang kertu ini.. hehe.
So berbalik kepada Miya Zainal, dia contact saya agak lambat untuk weddingnya. Dan date yang di minta tu saya dh dibook setahun yang lalu oleh pengantin lain. Saya terangkan padanya kalau Miya nak jugak ambil mekap akak, Miya kena mekap super awal. Tanpa banyak bicara.. dia setuju. Saya pun cam terkejut. Actually that is my polite way to tolak permintaan customer yang nak mekap. Bukan tak nak mekapkan Miya, tapi saya takut tak sempat kalau makeup ramai pengantin dalam satu masa. Miya tak banyak soal, songel or what so ever sepanjang sessi 2 x makeup dia. pagi nikah dan ptg utk sanding. Sangat understanding and really not a selfish person. plus she is very nice girl/lady (dh kawen ni bg lady lah ye.. heheh) TQ Miya.
So gambar pun tak banyak... sbb saya tak sempat nk snap byk2. sempat amik utk nikah. Gmbr sanding mmg tak sempat ambil sebab makeup dia super awal.


Makeup dan hairdo Miya untuk majlis pernikahannya. dia mahukan yang sweet dan sangat natural.

ni Miya dgn makeup dan hairdo utk persandingannya. saya tak sempat snap pic, so saya ambil gambar Miya ni dari koleksinya. Tq Miya.
 


 

Rabu, 21 November 2012

Intan Adamell - Trolak Perak

 
Dah beberapa minggu saya asyik berulang alik ke Perak.. salah satu sebab lagi saya lama sangat tak update blog sbb penat oustation (mekap di luar kawasan KL).Ramai betul penggemar makeup saya di perak rupernya. Terimakasih ye.
Kali ni saya mekap utk Intan Adamell bertandang di Perak. best kan nama dia.. first time dia hantar email.. saya rasa cam suka sgt nama dia tu. komersial. Tapi rupernya itu bukan nama sebenar.. Nama sebenar dia.. errr .. aaahhhhh... emmmm.. errrr haiiii luper lah. Faktor usia betul! padahal dia ader je bgtau nama sebenar dia.
Dia seorang usahawan online menjual tudung dan baju. cantik2 tudung2 dan baju2 yang dia jual.. bole tengok kat sini http://adamell.blogspot.com/
Tq Intan sudi memanggil akak utk mekap. dan tq hidangkan nasi lemak sambal sotong yang seap lagi berkrim itu. yummy!!
Selamat Pengantin Baru semoga bahagia ke akhir hayat. amin


cam ziana zain syeket lah muka dia...

nak gambar bawah tiak2.. heheheh


bersama pengapit husband...

Cik Peguam Aimi bernikah - SeKinchan

Sori blogger yang sentiasa follow my stories.. lama betul saya tak update. Busy kononnya.. hehehehe. Ni ader masa nan seciput ni saya paksa diri mengupload mana2 gmbr yg boleh diupload dgn kebenaran customer.. dan jugak isk isk isk.. mana2 gambar yang belum terdelete!!..Stress bila dapat tau sebahagian gmbr2 saya telah didelete dgn 'tak tersengaja" oleh seoarg juruforo ni.. huhu. benda dh jadi..redha je lah. Ok kali ni makeup nikah unutk si manis aimi ni memang mencabar.
Aimi cik peguam ni sangat peramah sentiasa tersenyum dan orangnya kecil molek je...Terimakasih buatkan air ribena utk akak ye aimi... bukan senang pengantin dh siap bersolek pegi dapur buatkan air ribena ye. tacing I !
Masa nak start makeup :-
Aimi kata " akak tak yah letak gmbr saya b4 makeup lah... nanti orang tau muka sebenar saya... hahaha..."
hikhikhik.. as your wish.
kemudian saya start makeup.. dia kata.. "akak saya takut nak tutup mata"
hah? apesal awak takut tutup mata? kalau tak tutup mata mcmana akak nk letak eyeshadow mahal-mahal ni kat mata awak? - saya tanya dia.
pastu aimi ketawa kikikikii... "kaaakkkkk saya takut nanti ader orang akan cederakan saya kalau saya tutup mata!" mata dia bolat tgk akak.. dia ketawa tp serius. Saya tgk muka dia.. biar betul aimi. "ye akak!"
"abis tu mcmana?" sy tanya lagi
saya pegang tangan akak eh?
"kalau aimi pegang tangan akak mcmana akak nk mekap?"
errr kalau camtu saya pegang peha akak lah!
hah sudah!! geli geli la i olls semasa mekap kan aimi comel ni.. gelak2 kitaorg. Eeee...kalau ada jodoh nk jumpa lagi lah pengantin ni. Nak ajak dia makan2 sambil bual2. nak tau apasal dia leh jadi camtu.. hehehe.
okay.. layan je gmbr ni..not so much colours sbb dia pun request natural look and no eyebrow trimming,  in her white baju. Selamat Pengantin baru Aimi.
 




Isnin, 5 November 2012

Megan Fox vs Megan Tan 8tv Quickies

Saya cakap kat husband nak pegi mekap Megan Tan... husband pekak atau sengaja memekak kan telinganya.. dia jawab" ha? Megan Fox mummy? bestnya..." Saya kecikkan mata saya yg memang kecik ni kt muka dia yg tersengih2..Megan Fox? huh! terus blah pegi mekap..dalam kereta saya terberangan kalau lah saya dapat mekap Megan Fox.. mati hidup balik pun takde orang percaya.. termasuk diri sendiri ni.. hehehe. So dlm my wish list nk makeup celebrity ni semuanya tak tercapai dek akal pun. Taylor swift, Megan Fox dan Fazura. tetiba masuk plak fazura ye.. hahaaha. Minat sangat kat diaorang ni.
 

So sesampainya saya kat destinasi mekap, Berita Publishing - Majalah Jelita office, saya pun memulakan kerja saya mekapkan Megan Tan presenter 8tv Quickies. Orangnya comel dan cantik. Peramah dan baik. Dia ader request utk mekapkan matanya lebih galak dan tebal... tapi editor nak ala2 korea la Megan.. jawab saya. So this is the korean look style yg diinginkan dari Majalah Jelita keluaran Nov 2012.



 
 gmbr kat bawah ni.. rambut ala2 Demi Lovato requested from Megan. "kakak.. u tau buat rambut mcm Demi Lovato tak?" Saya dh berkerut dahi memeikir.. mcmana roper Demi lovato hairstyle?.. she show me the pics of Demi Lovato and this is the hair (lebih kurang lah) style of Demi Lovato tu. she happy.. i pun happy.. 

 
 


Wish Megan Tan the very best of luck in her future.