nuffnang ads

Isnin, 30 April 2012

My Tutorial in Eternity Magazine Mei Edition

Enjoy the tutorial...
Thanks to Intan Amalina Datuk Mohd Sarit who invited me to be the guest of the month. Hope to work with you again...

Sila layari Eternity Magazine Mei Edition. Gambar Hero dr singapura, Aaron Aziz .....Buka mukasurat 8 dan u'll find my page inside...xoxo.



Afiqah bertunang

Mekap tunang Afiqah yang ramah tamah dan manis orangnya. Terimakasih atas layanan yang diberikan. Pulut kuning rendang daging... terbaik.. Nak lagiii... heheh.


Isnin, 23 April 2012

"Mahsuri" saya dah Kahwin...21/ 22 April 2012

Hehehe tajuk blog kali ni cam pelik sket... Mahsuri ....

Ini lah Mahsuri saya...Nama sebenar dia Zully. Dia adalah antara model terawal yang saya makeup sewaktu saya mula2 menceburi bidang makeup2 yang penuh pancaroba... (pancaroba la sangat kann... heheh)
Dia saya panggil Mahsuri kerana dia terlibat dalam projek saya yang bertajuk "Lagenda Mahsuri" pada tahun 2010.. salah satu projek paling saya suka sekali. Masa tu saya bayar dia lebih dari yang dijanjikan kerana, badannya abis di curahkan dgn santan kelapa untuk dpt effect darah putih la kononnnya...tapi Zully sempoi...love u lah!!




so pada 21 dan 22 april yang baru lalu ni saya diberi kepercayaan oleh Zully untuk mekap dia di hari bahagianya.. TQ Zully ..  dan dia telah selamat diijabkabulkan dgn kekasih hatinya yang hensem tu....Tahniah Zully dan Am...Moga Zully dan Am sentiasa mencintai dan bahagia hingga ke akhir hayat. amiiinnn
sekarang Zully dah bertudung...no more modelling... huhuh.








Isnin, 16 April 2012

Intan Amalina Datuk Mohd Sarit

Makeup Intan Amalina bt Datuk Mohd Sarit untuk ruangan Dairi Panca , Pancaindera Mingguan Malaysia.




Ahad, 15 April 2012

..from Ordinary to Extraordinary 2

Rini.. she came for trial makeup... she allowed her pics to be published b4 n after makeup. so this is my second pics from the project 2012 "...from Ordinary to Extraordinary"

Rahida Bersanding - Shah Alam

Rahidah cantik berbaju songket turqoise green... lupa nama butik pengantin ni... baju ni sgt classic dan cantik... saya super like baju ni...
Anyway to pengantin.. Rahida.. Selamat Pengantin Baru semoga berbahagia ke akhir hayat.


Selasa, 10 April 2012

Pengantin Juliana - Dewan Risda Ampang

Semanis Juliana ni demam masa hari persandingannya... kesian dia... Tapi dia tetap semangat dan ceria.
Selamat Pengantin Baru Juliana.. semoga berbahagia ke akhir hayat kamu berdua. amiinn.





Pemenang WBA2011 - Aisah Hanafi

Ini lah wajah Pemenang WBA 2011 yang baru lalu, Aisah Hanafi di dalam ruangan Citra Wanita Pancaindera, Mingguan Malaysia. Tahniah Aisah!

Solekan Aisah oleh AJ Cinta Aliah
Gambar oleh Ponderous Art

Isnin, 9 April 2012

Makeover Jessabella Plus Size Stealz

This is my newest project for 2012... From Ordinary to Extraordinary.. so my first 'victim' is the lovely and dear Jess... sweet sgt orangnya... peramah dan like to laugh a lot.. hehehe. she is fun and adoreable. Jess was introduced to me by Puan Jumie. TQ Jumie...
I come out with this project sbb saya fikir.. selalunya kalau saya dipanggil mekap.. salu dpt mekap orang yang mmg dh ada features yang cantik..mereka mmg dh extraordinary..and my makeup just to enhance more of their beauty. So i think i wanna do few project base on the bold title above tu.. Saya nak cari ordinary people.. wanna transform them dengan expertise yang saya ada. not saying that i'm so good to do the transformation but it's actually my process of learning makeup jugak. i love making people feel comfortable with their appearance. when their comfy with their look, they will be more confident. Confident woman is a beautiful woman inside and outside - AnnaSha.
So mai lah kita jenguk transformation Jess di bawah...

Jess b4 and after




Jess ni adalah seorang blogger yang menjual baju untuk plus size secara online. She is memang a confident woman.. and it's really my pleasure to enhance her confidence thru her outside beauty.
banyak baju2 yang lawa dan cantik....
to JESS.. thank you sbb sudi spent time with me. xoxo.

Makeup Fyza Kadir untuk ABPBH 2011

ABPBH 2011 baru selesai semalam... meriah kan..
Buat pertama kalinya saya telah di hire oleh seorang artis yang cantik menawan ni. Saya kenal beliau pada awal tahun 2011. Orang nya sgt gorgeous dan sexy look. Fyza Kadir sedang menunggu filem lakonannya di tayangkan di pawagam. Dia bergandingan sebagai heroin dengan Shaheizy Sam dalam Nongkrong 2, terbitan MIG. cerita komedi seram katanya....kita tengok je lah nanti ye.
Semua gambar2 ini saya ambil menggunakan kamera phone je..sbb saya bawak kamera tapi SD card takde kt dlm kamera tu.. bole???.. buat penat je.. cheh! nasib baik ada handphone.

Fyza di red carpet ABPBH2011.
gmbr dari www.beautifulnara.com


Fyza memakai busana dari Syomir Izwa

wajah Fyza Kadir ..half way makeup...

Lee Mc Queen membantu saya me style kan rambut Fyza... TQ

terlebih flash... huhuhu

Isnin, 2 April 2012

Umi Waheeda Nikah

TQ sweet Umi Waheeda for hiring me on your beautiful day. tahniah dan semoga ikatan perkahwinan Umi berkekalah hingga ke akhir hayat. Amin.

umie b4 makeup...

saya mulakan dgn sapuan primer di wajah Umi. diikuti sapuan foundation dan compact. Keningnya saya rias dgn eyeshadow dr Bobbi Brown code - 4 Taupe. Blusher warm rose dari Bobbi Brown. Lipstick campuran 3 warna dari MAC.

ready nak ke masjid..