nuffnang ads

Khamis, 28 Julai 2011

Promosi promosi....



or you can go to this link for more info

Makeup Nikah dan Sanding Illiana

Pengantin yang sangat humble dan sporting ni menikah pada ari Khamis mlm..family dia suma friendly2.... malah ada yg dh menetap beberapa tahun kt london pun masih tidak lupa bercakap melayu... xde slang english pun... tak mcm sesetengah orang, baru dpt boifren mat salleh dh tak tau cakap melayu...hai mcm2 kan...
Saya mendapat kepercayaan illiana utk mekap dia semasa nikah dan majlis bertandang di pihak lelaki.. Thanks Illiana dan selamat berhoneymoon di 'James bond Island'......

Illiana b4 makeup... sweeeeeeeet

makeup nikah... gmbr ini di ambil waktu mlm di bwh sinaran lampu kuning... saja je nk letak info begitew...


konon2 nak tunjuk ada fresh flower dlm veil tu... tp angle gmbr x betul..so x nmpk ler bunga tu... heheh

ini makeup di siang harinya.. sewaktu majlis bertandang di rmh pengantin lelaki





Selamat pengantin Baru Illiana dan Shahril.. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.

Selasa, 26 Julai 2011

Aishah Bertunang

Customer kali ni adalah customer paling setia dengan saya... Bukan dia je... mak dia sekali pun ... Mak Aishah suka betul kalau saya riaskan kening nya... pantang saya dtg ke rumah makeup untuk Aishah.. pasti dia akan minta di riaskan kening nya...Semol matter mak cik eh..heheh (doktor PHD nih.. mak Aishah.. tp humble jeeee).. Sooriii Aishah citer pasal mak awak dulu. Pertama kali saya dan Aishah kenal ialah bila dia panggil saya untuk makeup hari graduasi nya. Kemudian untuk makeup photoshoot graduasinya .. kemudian makeup untuk penyertaan ke pertandingan tudung Fareeda.... pastu mekap untuk majlis apa tah lupa dh.. pastu mekap utk interview dgn magazine dara.com  (kot) pastu mekap lg, pastu lagi ... dan entah lah.. byk ler tak ingat dh untuk function apa. dan kebanyakannya bila dia memerlukan mekap, 80% pasti dia akan panggil saya. TERIMAKASIH AISHAH... juga terimakasih kt beberapa lagi loyal customer saya..yang tidak mahu gmbr mereka di paparkan di blog. kalau anda membaca .. sejuta terimakasih kerana appreciate hasil kerja saya. okeh.. emo sekejap.. So berbalik kepada Aishah.. bila dia nak bertunang dia pun nak saya mekapkan.. haiii rezeki... alhamdullillah. layan lah gmbr dia kt bwh ni...Tahniah Aishah semoga berkekalan sehingga ke jinjang pelamin..



pelamin dia lawaaaaa......

Makeup Zaty for her dinner with Sultan Pahang ....

Awal bulan 7 my customer yang bernama Zaty ni call nak mekap dinner katanya... so pada 16hb Julai lepas, Zaty pun dtg makeup laaa... tp yang peliknya makeup dinner ni start at 3 ... cepat betul... salu kalau saya makeup dinner, always start pkl 6 or 7... kalau paling2 cepat pun pkl 5.30 baru start nk mekap. malah ada yg mekap lepas maghrib lagi... Tp saya tak banyak tanya .. dah dia nak mekap pkl 3 .. pkl 3 la kita kena mekap... so bila dia dtg mekap tu.. rupanya terjawab lah kenapa dia perlu mekap awal... sbb nak dinner dengan Sultan Pahang tu... haaaa korang ada? heheh..kena la kita on time atau awal ... x kan la Sultan plak nk tunggu kita ...gmbr x banyak .. ini je la yg ada yang saya bole share bersama...
tgh dandan rambut mommy to be ni...

dah siap... tpi lum letak lipstick....huhhu

pandangan dari belakang sanggul chignon utk makan beradab bersama keluarga di Raja.. gitew/


 Keesokan harinya.. si manis Zaty dan hubby dtg lagi makeup dgn saya... Alhamdullillah rezeki... katanya untuk photoshot post wedd nya... dan sekali lagi saya minta maaf .. xde gmbr yg sempat saya snap (sbnrnya terlupa heheh).  so gmbr2 photoshoot mesra bakal papa and mommy ni adalah ihsan dari Zaty...TQ dik. nanti dh bersalin.. kabar2 kan la ye berita gembira tu...

Jumaat, 15 Julai 2011

Makeover Owner Boutique Edina Bridal


kelas makeup yang lalu... owner butik Edina ni jadi 'mangsa' makeup demo... heheh timakasih puan sri Zurena Malik yang sudi menadah muka mu itu... terimakasih daun keladi tauuuu....

Sesiapa yang ingin mengikuti Kelas Makeup Beautiful by AnnaSha bole lihat jadual kelas di sebelah... TQ.
Atau jika ada yang ingin menganjurkan kelas makeup dan mahu saya jadi tenaga pengajar boleh hubungi saya di talian 0162387282 atau email beautifulbyannasha@hotmail.com

Isnin, 11 Julai 2011

Nuruin dan IL Lido Italian Dining and Lounge

Met this girl kt Lido italian dinning... peramah dan baik orangnya... so saya cuba transform dia untuk photoshoot Citra Wanita Utusan Malaysia....


Jumaat, 8 Julai 2011

Jumpa rakan baru di Sharifah Nur Safina Alkhared Collections photoshoot

Owner collection baju muslimah ini.. Fina dah lama membook saya utk mekapkan model dia, bg mempromosikan baju dan tudung collectionnya... tak sangka bila sampai di sana ada 2 lg makeup artis yg sempoi dan mesra alam... yeay!! saya dapat 2 lagi kawan MUA... hai Eva dan Baby Emel.... so layan je lah gmbr2 kami yg ceria terlebih ni....

bersama Fina dan MUA & sebahagian Model...

posing...

antara model pada hari itu selepas di rias...

Eva dgn modelnya

kalau bergambr x hengat!

tutup mata la pulak... hehhe

Khamis, 7 Julai 2011

Sesekali AnnaSha melaram...

Minggu lepas ..2 July 2011.. hari yang sgt dinantikan oleh saya dan rakan2 sekolah yg happening..kami membuat school reunion gathering yang ke 3 (x silap saya lah).. untuk sessi 86-90.. Kali ini pihak organiser yang dilantik telah men'tema'kan reunion kami dgn warna merah, hitam or/and putih. Mula2 saya keberatan nak pergi.. segan ..tp bila fikir2 kan balik... bukan senang nak jumpa kawan2 sekolah ni sbb masing2 dah berkeluarga dan tinggal pun bkn di tempat yang sama... sampai ke Serawak? Sabah? heheh lupo... pun ada. Jadi lagi sehari nk reunion.. baru la saya terhegeh2 mencari outfit.. merah itam putih tu.. haa padan muka last minute cari .. sampai pening2 kepala. Katanya nk glam.. party yg glam.. kita pun apa lagi melaram habis la... haaa ini la jadinya bila sesekali AnnaSha bermakeup bagai... Hubby kata "sy prefer awak x makeup lah"... Menci I.
ini betul2 ikut tema .. merah, hitam dan putih.. tp x menang.. benci tau... nk tau sapa menang tgk gmbr kt bwh ni..
sesekali nk fashionistas... depan rumah plak tu....>.< '

kena buat demo makeup gak... huhu.. tetapi sekor manusia tak tgk..first time nih buat demo xde org tgk.. sbb masing2 duk sibuk bercakap... semua berccakap tak tau sapa yg dgr... heheheh

halimah mangsa demo yang tidak mendapat sambutan ... kuikui...

buat je la.. pasrah...

Halimah selepas simple makeover.. maaf gmbr x sharp..

sebahagian SABGS girl yg tp happening .. ini tgh berebut nk jawab soalan utk dapat hadiah CD Nora Elena..

sebahagian kawan2 kuu.... sastera sains semua campur xde beza...

haaaa pompuan ni la menang Queen of the year... Tahniah Elly..rakan seperjuangan memanjat pagar asrama bersama2..lap u lah!

kecoh!

Madam ni menang faceboker paling aktif! kot ye pun kan... hari2 nama dia naik... setiap jam!..mana dia dpt time nk nyelit berfacebook pun x tau lah. Tahniah madam..

baju purple tu menang anugerah "joyah meletop" kot.. x silap lah... sebab dia ni pantang nmpk mic and pegang mic...cakap x berhenti!!

saya dan lencana sekolah kami.....

gmbr ramai2... happening!!! semoga berjumpa tahun hadapan dgn tema party beach... hahah. Ada berani??????

Selasa, 5 Julai 2011

Makeup for Zahnita Wilson

Pertama kali saya berjumpa live dgn Zahnita Wilson ni ialah di Mid Valley.. masa tu tgk dari jauh je.. salu kita tgk posing2 dia yang menarik dlm magazine je kan... Agaknya mmg dh rezeki nak jumpa dia .. saya telah di pelawa oleh Napie Mokhsin untuk terlibat dalam program Underwaternya di pusat sains negara yang mana Bernama dan TV3 terlibat sama, antara model yang ada ialah Zahnita Wilson.. (errr last minute tau napie panggil.. sedih ai.. asyik last minuteeee sbb last choice.. MUA yg sepatutnya tu x dpt dtg..betul ke napie?? ).. Tapi saya tidak berpeluang menyolek si gorgeous ni..takpe la.. dh jupe live and dekat pun ok je..
tup2 selepas selesai makeup .. si PA cum photog, Zahnita iaitu Encik Shaker Hanafi approach saya dan katanya mereka berminat dgn solekan saya pada hari tu.. nk lompat la akak mendengarnya.. terimakasih ye dan berkat kesabaran saya menunggu, saya telah dipanggil untuk merias Zahnita untuk projek Kraftangan Malaysia. Projek ini adalah untuk designer Usahawan Malaysia yang mana hasil design pereka malaysia yang berteraskan kemalaysiaan iaitu batik akan di pamerkan di Paris pada tahun hadapan. Akhirnya saya dapat juga bergurau senda dgn si cantik manis yang sangat humble dan komited dgn kerjanya. She's very talented model! bukan 2 thumbs up leh bg kt dia.. pinjam lah sekali thumbs korang untuk thumbs dia..
Special Msg untuk Napie: TQ wpun sy last minute dipanggil..still appreciate the opportunity...mak tak kisah nyah last minute ke last choice ke janji mak happy...kalau tidak tak mungkin zahnita and the geng tau kewujudan AnnaSha ini. TQ NAPIE... TQ DAUN KELADI.


fresh dari camera annasha.. ikut style org sekrg tulis.. no editing.. apa kes nk tulis camtu eh????


saya dan staf kraftangan malaysia yg sgt baik hati

some of the photo in this blog are taken by the Talented young photographer Mohd Shaker Hanafi


tacap sket... haa yg ni edit.. edit perut saya... heheh

Note:- Proses shooting ini adalah di bawah direction photographer Mohd Shaker Hanafi.