nuffnang ads

Khamis, 28 April 2011

TOP 5 WBA 2011 1st Stage Contest

TOP 5 WBA 2011 2st Stage
Photographer yg hadir untuk 'menembak' para peserta. Gmbr dari Helman Sanuddin


Ahad yang lalu 24/4/2011... photoshoot peserta WBA 2011 1st stage telah dijalankan unutk mencari top 5 yang akan bertanding di peringkat akhir pada bulan Oktober nanti. Photoshoot ini mendapat kerjasama daripada Adhadi Mohd yang menganjurkan Outing percuma untuk photographer baru dan lama. Outing ini juga di hadiri oleh photographer yg berpengalaman seperti Encik Adhadi sendiri, encik Jaggat Rashidi, Encik Ted Adnan dan Encik Napie Mokhsin. Bagi bloggers yang baru mengikuti blog saya.. anda bole la tgk link ini (WBA 2011) untuk mengetahui detail mengenai contest yang dijalankan. WBA yang bermaksud Wajah Beautiful by AnnaSha ini telah dijalankan kali pertama pada tahun 2010. Event ini telah mendapat kerjasama yg sgt menggalakan dari penaja2 hadiah iaitu ADHADI MOHD, Gfrendz.com from Beauty Tips Network dan Cantikdotcom dari Zue Hassim.
Di bawah ini sedikit sorotan dan gmbr dari event WBA 2010.
latihan catwalk sponsor dari Ery Mohammad - Choreographer instructor for Miss Sabah.

Encik Adhadi Mohd berbaju putih sedang tekun memberi markah - beliau adalah penaja hadiah  dan juga juri bg pertandingan WBA 2010

bersama Rina Salleh - Juri

Pemenang tempat ke dua Nadya Rahim menerima hadiah dari pihak penaja GFRENDZ.COM - Miss Agnes Lee
 Event WBA 2010 juga telah mendapat sedikit liputan dari pihak media  seperti, Utusan Malaysia yang mana pemenang tempat pertama Natasya Harun berpeluang muncul di ruangan Pancaindera Citra Wanita. Makeup Artis Natasya iaitu Norliha Bakar juga berpeluang mengukir nama di akhbar ini.
 Selain daripada Utusan Malaysia, majalah Media Sukses, majalah usahawan dan korporat bumiputera juga memberi liputan sepanjang event ini berlangsung. Terimkasih encik Syamsul Baharin , wakil dari majalah Media Suksess.
 Natasya juga berpeluang beraksi di majalah keushawanan ini selepas pertandingan berakhir dengan hasil solekan tipis dari saya..
 

Kepada yang berminat untuk menaja hadiah bagi tahun ini atau ingin menaja persalinan utk para peserta anda bole ajukan kepada saya di email beautifulbyannasha@hotmail.com.
kepada yg berminat menyertai pertandingan ini sila pergi ke link ini WBA 2011
Terimakasih.

Rabu, 20 April 2011

Makeup Model - Aqil

Aqil before makeup

Aqil after makeup


Makeup Model Muslimah - Cherrie

Cherrie b4 makeup

after makeup


Makeup Model Muslimah - Lisza

Lisza b4 makeup

After makeup





Farmacist Bertunang.. Qurasyiah 16/4/2011

Hi Semua bloggers...kali ni saya nk share gmbr2 makeup pertunangan seorag ahli Farmacist Hospital Putrajaya..Orangnya lemah lembut dan penyabar...Nama pun seperti mneggambarkan personalitinya - Qurasyiah... best kan nama dia...Tema warna majlis pertunangan Qurasyiah ialah biru...shhaaannnntttiiiikkkk sgt. Pelamin adalah dari Stazurin Creation Planner .

Qurasyiah b4 makeup

Qurasyiah after makeup... saya gunakan krayolan dan foundation dr MAC untuk menutup bekas jerawat wajah cik Q kita.


Q bersama ibu tersayang di atas pelamin Stazurin

Cincin pertunangan tersarung di jari sudah...


candid sekejap...hehe


Selasa, 19 April 2011

Makeup for 40s - tema - Pergi kenduri Kawen

Kali ni makeup saya untuk orang yang berumur 40an. Dia antara sahabat yg agak rapat di zaman muda2 dulu.. kami ligat dgn aktiviti motor besar..tp bukan ligat membawa..ligat membonceng kt belakang suami masing2..(time tu dh suami ye..bukan boifren). Ok la..layan je la gmbr2 di bawah ini ye.


Kwn ni nama Zida. utk skin dia ni ..ada jeragat..normal utk wanita berusia 40an
sy sapukan lebih foundation di bahaggian jeragat beliau. Untuk Zida ni saya guna kan foundation Supra FS38. dibahagian bawah mata saya tak sapu foundation..sy sapu concealer untuk mengurangkan eyebag. kemudian saya sapukan loose powder dari Bobbi Brown. di bawah matanya saya sapukan powder dari Bobbi Brown juga. kemudain saya neutralkan pula dgn prep prime dr MAC

Saya riaskan kening nya dgn eyebrow pencil dari MAC - spike

eyeshadow sy gunakan warna2 dari koleksi MAC, Urban Decay dan Miss Rose. Utk mata Zida..sy tidak mengesyorkan penyapuan ala smokey.. kerana dia ada kelopak mata yg cantik untuk di tonjolkan,

selesai bhgn mata dgn eyeliner dan bulu mata.

Zida dh siap..Blusher sy gunakan campuran dr Brand MAC dan Bobbi Brown

Lipstick campuran kaler dr MAC





Selasa, 12 April 2011

Ara Rara dalam Pancaindera

Ara pemenang tempat kedua dalm pencarian model Tudung Fareeda ni saya makeupkan pada bulan lepas.. sila lihat link ini Makeup Ara Rara. Sgt manis orangnya wpun tanpa mekap. Semoga dia bejaya dalam bidang yg di ceburi nya...Gmbr di bawah adalah hasil makeup saya yang di siarkan di dalam pancaindera pada ahad lepas 10/4/2011.


Seminar di LGM

Alhamdullillah...rezeki yang menarik di tahun 2011 selepas makeup corporate di KL Convention Centre. Saya di jemput untuk memberi panduan dan nasihat dalam grooming dan kecantikan. Dengan sedikit pengetahuan yang ada saya berkongsi dengan para peserta yang hadir seminar saya.


Antara gambar2 sepanjang seminar berlangsung

sebelum seminar bermula...tq to Kct Rasheed yang sudi membantu. Kat belakang tu seperti biasa..peminat setia saya sedang test screen...heheh

peminat setia kt tempat duduk depan sekali .. bawa handbag yg penuh dgn toys.. luv u uuuu  soooo much!



peserta yg paling participate..riang riaaa jee







 
 

Transformasi untuk peserta

 day makeup - age 20s

makeup dinner - age 40s

simple makeup to office - age 50s

Sebarang pertanyaan mengenai seminar dan makeup class sila email beautifulbyannasha@hotmail.com untuk quotation.